vrijdag 20 januari 2012

Friday Cooking : Courgettesoep


Courgettesoep
Een soep waar je van blijft eten. Dus maak lekker veel.
Je kan het ook invriezen dan heb je altijd snel een gezonde maaltijd.



Ingrediënten:  voor ongeveer 2/3 borden

300 gram courgette
1 ui
boter
halve liter vleesbouillon(kruidenbouillon kan ook)
75 gram rucola
100 gr gerookte zalm
crème fraiche


Bereiding:


Smelt wat boter in de pan en laat een gesnipperde ui in de boter wat glazig worden.
Voeg 300 gram courgette(in stukjes gesneden,zonder schil) toe en laat in 4 minuten al roerend zacht worden.
Voeg een halve liter bouillon toe en verwarm nog eens 5 minuten door.
Haal de pan van het vuur,schep de rucola door het mengsel en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg naar smaak de gerookte zalm toe en een beetje crème fraiche.


Zo klaar en smullen maar!

Bron: Digros

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen