vrijdag 17 februari 2012

Friday Cooking : Appelpudding


Deze appelpudding is zo ontzettend lekker dat ik het met iedereen wil delen.
Ik heb het al verschillende keren gemaakt en warm is het het lekkerst,
koud ook wel hoor en anders verwarm je het in de magnetron.



Ingrediƫnten:

50 gr custardpoeder
40 gr suiker
700 ml melk
3 appels (bv Goudrenet,maar elstar kan ook)
2 eetl boter
kaneel

Bereiding:

Meng de custard met de suiker en roer dit los met wat melk
Breng de rest van de melk aan de kook en schenk de hete melk al kloppend en geleidelijk bij het custardmengsel.Doe dit terug in de pan en breng het mengsel aan de kook en laat de poudding ca.2 minuten zachtjes doorkoken
Verwarm de oven voor op 220 gr (hetelucht 200 gr)
Schil de appels en snijd ze in vieren.Verwijder de klokhuizen en snijd de appel in schijfjes.
Vet de ovenschaal in en verdeel de appel over de bodem en bestrooi met wat kaneel.
Verdeel de warme pudding erover ,bestrooi met nog wat kaneel en suiker en verdeel de boter erover.
Laat de appelpudding ca. 20 minuten middenin de oven goudbruin worden.

Bron: Super de Boer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen