vrijdag 3 februari 2012

Friday Cooking : Worteltaart

Worteltaart met banaan
Deze worteltaart is zo ontzettend lekker dat je niets anders meer wilt.
Je denkt bij het horen van worteltjestaart niet als eerste aan iets zoets.
Maar wanneer je eenmaal deze taart gemaakt hebt en geproefd dan begrijp je wat ik bedoel.



Ingrediënten: (12 personen)

4 eieren
200 g lichte basterdsuiker(zak 500g ,van Gilse)
200 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneelpoeder
1/2 zakje bakpoeder(à 8 g,dr oetker backin)
300 g winterpeen, fijngeraspt
2 bananen ,fijngeprakt
1 bakje walnoten(60 g) ,gehakt
25 g boter,op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
3 el roomkaas (bijv. Mon Chou)
springvorm (24 cm) ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 g.Klop met een mixer de eieren,de basterdsuiker tot een schuimige crème.Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
Zeef het bakmeel,het kaneelpoeder en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
Voeg de wortels,de bananen en de walnoten toe.Doe het mengsel in de springvorm.
Bak ca. 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
Doe de boter,de poedersuiker en de roomkaas in een kom en meng met een vork tot glazuur.
Verdeel met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen