vrijdag 27 januari 2012

friday cooking : wentelteefjes

Je kan zomaar opeens zin hebben om wentelteefjes te maken, behoefte aan   zoetigheid.




Dus aan de slag. Het brood wat ik heb is niet oud maar met vers kan het natuurlijk ook. 
Verder heb ik nodig : 1 ei,
                                   1 theelepel kaneel,
                                   2 1/2 dl melk,
                                   6 eetlepels suiker,
                                   6/8 sneetjes wit brood,
                                   boter.

Je mengt alles in een diep bord(ei,melk,kaneel en suiker).
Snij de korstjes van het brood.En wentel ze door het eimengsel.
Leg ze dan over op een ander diep bord.
Wanneer alle sneetjes door het eimengsel gehaald zijn giet je het mengsel wat over is over het brood heen.Ze moeten wel doordrenkt zijn.
Je smelt boter in de pan en leg de sneetjes in de pan.Ongeveer 5 minuten op een zacht vuur,geregeld omkeren, bruin laten worden.

Ik heb er slagroom bij gedaan (nog zoeter dus),maar ze zijn ook zonder zoet genoeg.
Het lekkerste is dat je ze opeet wanneer ze nog warm zijn.

Eet smakelijk !
                                   




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen